8.6.08

Portekiz 2-0 Türkiye

Kadro kalitesi olarak geride olduğumuz bir maçta sonuçtan çok oynanan futbola bakmak , her zamankinden de daha çok doğru olur . 6 tane çok koşacak adamla oyuna başlamak kötü bir fikir değildi . Fakat rakibi ,durdurmak tabii ki olasılık dışı , biraz yavaşlattıktan sonra ofansif anlamda hiçbir şey üretemedik . İşte bu duruma ne kadar saydıracaksanız saydırın gayrı . Bu kadar uzun süredir aynı kadroyu koruyan bir takımın hala yapısal sorunlar yaşaması düşündürücü.
Arda savunma yapmayınca "takımı 10 kişi oynatıyor" deniyor. Aurelio da hücumda takımı 10 kişi oynatıyor o zaman ! yana pas , geriye pas , yana pas , geriye pas.... Yediğimiz ilk gölünde müsebbibi Servet değil , bütün maç boyunca Servet ve Gökhan Zan'ın yerine o topu alıp da Emre'ye ya da bir şekilde oyuna sok(a)mayan Aurelio'dur. Devamında Ronaldo , Ortadaki Pepe'ye topu verdiğinde kötü şeyler geldi aklıma. Ve Defansın göbeği Pepe , bizimkiler ayağındaki topu oyuna sokamazken , 6 kişinin arasına dalıp verkaç yaparak gol attı.
Maç boyunca üç şut çektik . Hamit sol ayakla , emre sağ ayakla , Emre Aşık bomboş pozisyonda kafayla ... Emre Aşık'ın milli takımda ne işi var anlamak mümkün değil . (Kadroların açıklandığı hafta çok meşgul olduğum için kadro seçimi hakkında bişeyler yazamadım). Evra'sız bir Ronaldo çok fazla dağıtamadı ortalığı . Bir kere Hamit'i teketekte geçip Volkan'ın üstüne yuvarladı topu.
İyi savunma yapar gibi gözüktük fakat gole kadar direkten dönen 2 top vardı . Golden sonra da bir . İlk yarıda Portekiz'in topa sahip olma oranı Türkiye'nin 2 katı . İkinci yarıda da buna yakın bir durum . Yani yaklaşık 60 dakika bizle beraber Portekiz'i seyretti Türko lar . Yediğimiz ikinci golün aynısını maçın ortalarında da yiyebilirdik . 4 tane 60 metrelik çapraz pas izledik Portekizden , ki en son ne zaman bir maçta 2 tanesini izlediğimi hatırlamıyorum .

Bunlar yetmezmiş gibi bir de Ömer Üründül!

No comments: