16.6.08

Yunanistan-italya gibi kupa alacağına ...

Kimse işini yapmıyor bu ülkede arkadaş . Sandaviççi kontör satıyor , su satıcısı fotokopi çekiyor... e futbolcular da top oynamaktan çok tarih yazarsa kimse kızamaz .

Maç öncesi yorumları izliyorum NTV sporda . 2 yeni yetme yorumcu Hakan ve Sergen göbek atıyor Çeklerin kadrosunu görünce. Mert Aydın gene garip çekingen liseli tavırlarıyla rakamlarla açıyor ufkumuzu . Ercan Taner de bağlıyor konu ve konukları yeri geldiğinde. Hakan Ünsal klişelerle ve yapma ağızlarla insanı nefret ettiriyor futboldan ve kendinden . Sergen Harika . Tek politik cevap çıkmıyor ağzından . Daha önce de bahsetmiştim Sergen'in yorumculuğundan. Neyse... geçelim maç öncesi yorumlara.

Hakan ünsal çok mutlu kadrodan , Koller'i görünce diyor ki " işte şimdi bir adım önde olduğumuzu söyleyebilirim . Koller bitmiş bir oyuncu. İsviçre maçında hiç bir varlık gösteremedi. Baros sa Portekiz defansını hallaç pamuğu gibi attı. Fakat defansif bir kadro . Gol yersek her şey biter . " ve ekliyor : " Fatih Terim'e Çek lerin kadrosunu çıkarma hakkı verseler bu kadroyu çıkartırdı . " Sergen de Hakan ünsal'ın sözlerinin altına imza atan açıklamalar yapıyor . Ben artık bir şey demiyorum .
Felaket bir ilk yarıydı özetle. Aurelio bir tane bile topu ileri atamadı . yana,geriye,yana,geriye ... Köylü kurnazı gibi adam yahu ; ben kaptıracağıma servet kaptırsın diyor . Hakem bir faciaydı . İlk on dakikada iki ön liberonun elini ayağını bağladı sarı kartlarla .Kontra ataklarımızı kesen çekleri de görmezden geldi kart konusunda. Yediğimiz ikinci golde emrelerin değiştirilmemesinde suç hakemin mi yoksa dördüncü hakemin mi bilmiyorum . Ama maçı döndüren iki şey varsa biri de budur... Moral konusu dünya üzerinde hiç bir takımı bizi etkilediği oranda etkilemiyor. Bu hakem hatası biz seyircileri iyice öldürse de , o sahadaki 11 delikanlı tam tersine hırslandı . Fakat , Fatih Terim hatasından dönüp Hamit'i orta sahaya çekmeseydi gene de sonuç hüsran olurdu.
Nihat maç öncesi " Dünyanın en iyi kalecisi de gol yer. ne var ki arkadaş" demişti. Nihat'ın ilk golünde Cech gerçekten golü "yedi". İkincisini Nihat attı diyebiliriz. Kaleci kalede olsa gene goldü o vuruş .Zaten ikinci golden sonra bildiğim tek bir şey vardı , maçın 3-2 olacağı .

Bütün dünya bizi konuştu dün akşam . Herkes memnun. Arda memnun. Hamit memnun . Ama birileri de Hamit 70 dakika niye sağ bek oynadı diye sormalı artık Fatih Terim'e . Sormalı Aurelio'nun hücumda takımı eksik oynatma hakkını...Ve kimse bana Semih'i çıkartmanın yanlış olmadığını söylemesin , sırf Cech topu elinden kaçırdı da bu zaferi kazandık diye . Arda Türk milletine bir lütuftur . Bizim dinazorlar şimardı falan diyerek bitiremedi Ardayı. Hülya avşar mı şımarsın arkadaş! Colin kazım çok kötüydü . Sırıtması da tansiyonumuza 10 puan daha yazıyor sinirden . Gökhan cam'ın bir turnavada kadroya alınması da hesap sorulacak bir şeydir. Bu adam 1 maç oynuyor 5 maç sakat. Nasıl bir turnuvada kadroda yer bulabiliyor ?? Finale çıksak dahi 2 maç oynayamaz zaten . Neyse... Tarih yazdın mı keyfini çıkartıcaksın . Bundan sonra milli takım ne yaparsa yapsın bu sevinci gölgeleyemez heralde. Futbolun gözel bir oyun olduğunu hatırlattılar bize. İstemem Yunanistan'ın İtalya'nın Çanakkale kupasını .

13.6.08

Selçuk Yula euro 2008

"Tottenham bu oyuncuyu turnuva öncesi almakla akıllılık etti bak. Turnuvadan sonra kim bilir ne olur fiyatı . "

Selçuk YULA , 23 milyon euro'ya transfer olan Modric için ...

8.6.08

Portekiz 2-0 Türkiye

Kadro kalitesi olarak geride olduğumuz bir maçta sonuçtan çok oynanan futbola bakmak , her zamankinden de daha çok doğru olur . 6 tane çok koşacak adamla oyuna başlamak kötü bir fikir değildi . Fakat rakibi ,durdurmak tabii ki olasılık dışı , biraz yavaşlattıktan sonra ofansif anlamda hiçbir şey üretemedik . İşte bu duruma ne kadar saydıracaksanız saydırın gayrı . Bu kadar uzun süredir aynı kadroyu koruyan bir takımın hala yapısal sorunlar yaşaması düşündürücü.
Arda savunma yapmayınca "takımı 10 kişi oynatıyor" deniyor. Aurelio da hücumda takımı 10 kişi oynatıyor o zaman ! yana pas , geriye pas , yana pas , geriye pas.... Yediğimiz ilk gölünde müsebbibi Servet değil , bütün maç boyunca Servet ve Gökhan Zan'ın yerine o topu alıp da Emre'ye ya da bir şekilde oyuna sok(a)mayan Aurelio'dur. Devamında Ronaldo , Ortadaki Pepe'ye topu verdiğinde kötü şeyler geldi aklıma. Ve Defansın göbeği Pepe , bizimkiler ayağındaki topu oyuna sokamazken , 6 kişinin arasına dalıp verkaç yaparak gol attı.
Maç boyunca üç şut çektik . Hamit sol ayakla , emre sağ ayakla , Emre Aşık bomboş pozisyonda kafayla ... Emre Aşık'ın milli takımda ne işi var anlamak mümkün değil . (Kadroların açıklandığı hafta çok meşgul olduğum için kadro seçimi hakkında bişeyler yazamadım). Evra'sız bir Ronaldo çok fazla dağıtamadı ortalığı . Bir kere Hamit'i teketekte geçip Volkan'ın üstüne yuvarladı topu.
İyi savunma yapar gibi gözüktük fakat gole kadar direkten dönen 2 top vardı . Golden sonra da bir . İlk yarıda Portekiz'in topa sahip olma oranı Türkiye'nin 2 katı . İkinci yarıda da buna yakın bir durum . Yani yaklaşık 60 dakika bizle beraber Portekiz'i seyretti Türko lar . Yediğimiz ikinci golün aynısını maçın ortalarında da yiyebilirdik . 4 tane 60 metrelik çapraz pas izledik Portekizden , ki en son ne zaman bir maçta 2 tanesini izlediğimi hatırlamıyorum .

Bunlar yetmezmiş gibi bir de Ömer Üründül!

1.6.08

Usain Bolt 9.72


ŞŞŞŞŞimşek gibi...