24.3.08

okur yorumları

interneti kullanış tarzımız ilginç. Genelde küfürleşme üzerine de olsa , arada sevgi kıvılcımları da varmış .. Yorumlar GOAL.com dan alex yordanov sayfasından .

____________________________________________________

Oyuncu Mesaj Panosu
Sayfa : 1

* kerem, türkiye / istanbul 20.08.2007 11:06 melis sen gel benimle evlen olmazmı :)) bence çok kaliteli bir futbolcu ricardinhoya ve alex'e 5 basar

* melis, istanbul 14.03.2007 15:15 sen gördüğüm en yakışıklı ve karizmatik futbolcusun evli değilsen lütfen tanışalım :) aynı zamanda çokda iyi bir oyuncusun

____________________________________________________

23.3.08

Bayan doktordan kulüb

Bakadal'ın akibetini araştırırken gözüme takıldı bir haber . Akçaabat sebat spor'un başkan yardımcısı Hacı Osman Arslan , Abramovich'e e-mail göndermiş "yardım et bize" diye . Tabi ortalık ayağı kalkmış. Cumhuriyetle yaşıt kulübün haline bak. Benim karadeniz'im avrupa birliğinin parasını da kabul etmediydi . Yakışır.

Claude Bakadal


Diyarbakır sporda kaçırdığı goller hala aklımda . Güçlü bir forvetti .

1999-2000 Grenoble Foot 16 gol
2000-2003 Excelsior Mouscron 9 gol
2003-2004 Diyarbakırspor 6 gol
2004-2005 Akçaabat Sebat 0 gol
2006-2007 Sainte-Geneviéve-des-bois 7 gol

2 ilginç not

1. DBakırspor yöneticisinin açıklaması : Konu ile ilgili açıklamada bulunan Menajer İsmet Yılmaz, Bakadal ile yollarını ayırdıklarını belirterek, "Bakadal’dan çok şeyler bekliyorduk, ama bu oyuncu kendisinden beklenen performansı sergileyemedi. Sezon boyunca 6 gol attı, fakat onun 10 mislini de kaçırdı. Hiçbir futbolcuya Bakadal kadar şans tanınmadı. Birçok maçta kaçırdığı gollerle Diyarbakırspor’u puanlardan etti. Yönetim kurulumuz yeni sezon için kendisinden faydalanmak istemedi. Kendisine durumu ilettik ve ligin bitimine bir hafta kala kendisine izin verdik. Kendisine teşekkür ettik ve yollarımızı ayırdığımızı ilettik" dedi.


2. BAKADAL’IN ÖFKESİ

Konyaspor maçında, kırmızı-beyazlı takım 4-3 yenikken kaleciyi geçtikten sonra topu boş kale yerine üsten auta gönderen Bakadal’ın, maçtan sonra büyük üzüntü ve öfke yaşadığı öğrenildi.
Soyunma odasından kapıları tekmeleyerek, üzerini değiştirmeden çıkan Bakadal’ın, Fatih Stadı’ndan Akçaabat Sebatspor Tesisleri’ne kadar yürüyerek gittiği bildirildi.
Kulüp masörünün siyahi oyuncuya tesislere kadar eşlik ettiği kaydedildi.



Kariyerin özeti gibi sanki


ekstra not (pasFOTOMAÇ) : Yattara'yı Bakadal ayarttı

Geçtiğimiz hafta içinde barda eğlenirken yakalanan Yattara'yı Bakadal'ın ayarttığı öğrenildi. Akçaabat Sebatlı futbolcu Bakadal için Trabzon kulübüne bilgi vererek bu konuda önlem alması için uyarıldı. A.Sebatlı yetkililerin de "Gerekli uyarılar yapılacaktır" dediği öğrenildi. Bu arada Yattara'nın da özel yaşamı konusunda uyarıldığını belirten asbaşkan Nevzat Şakar "Dikkatle futbolcumuzu takip ediyoruz. O da gereken özeni göstereceğine söz verdi" dedi. Bilbao maçına yetiştirileceği öğrenilen Yattara "Bu maçta da gol atarak takımımın başarılı olması için elimden geleni yapacağım" dedi.

Osman ŞİŞKO


sen neymişsin bakadal

20.3.08

Tebrikler üç büyüklere


Fenerbahçe basketbolun şampiyonlar liginde Çeyrek Finale çıktı. Yabancıların kalitesine Ömer Aşık sürprizi eklenince tahminlerin ötesinde bir başarı geldi . Amerikalıları arkadan bıçaklamasaydı Efes Pilsen'i de burada görecektik büyük ihtimalle. Ne diyelim .. Para var huzur var. 12 takımlı 3 aylık ligleri de gördü bu gözler. Bu sene tadından yenmiyor Basketbol ligimiz. Bizim Karşıyakamız gene parasız kahraman o ayrı ...Quinton Hosley dağıttı ligi , gururumuz. Gary Neal'ı Barça kaptı . Biz alışığız gerçi. ayrı konu . BJK ve GS da ULEB (uefa hesabı) çeyrek finalde eşleştiler. Harika.Gerçi kötü şans. Çünkü iki takımımız da zaten yarı finale çıkacak güçteydi. Şanssız bir şekilde birbirlerini kırmış olacaklar.Para para para...

19.3.08

komedi

bir fotomaç gazeteciliği de ben yapayım. Kopyala yapıştır...

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Chelsea'nin diğer yüzü



Medyada Chelsea'nin sorunlu, çok da kuvvetli olmayan ve Avrupa'da başarısız bir takım olduğu yönünde yorumlar yapılıyor. Ancak gerçekler pek de öyle değil...


NTVSPOR
Güncelleme: 13:56 TSİ 19 Mart 2008 Çarşamba

Fenerbahçe Chelsea ile eşleştikten sonra medyamızda Chelsea ile ilgili yapılan yorumlarda genellikle, "Avrupa'da başarısız, temposuz oynuyor. Sorunlu. Çok da kuvvetli değil. Sevilla'dan daha zayıf, Schalke'den sonra çıkabilecek en iyi takımdı" gibi ifadeler yer alıyor.

Bu ifadelerin Türk futbolseverini ve Fenerbahçelileri maalesef yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Medyanın öncelikli görevi toplumu doğru bilgilendirmektir. Sonra konunun uzmanı olan kişiler bu bilgilerin ışığında yorum yaparak farklı fikirler ortaya koyar.

Takımlarımız için "Aslansın, kaplansın, büyüksün, ezersin..." gibi yaklaşımlarla "Vatan Millet Sakarya" edebiyatından çok daha gerçekçi ve analitik yorumların daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Televizyonlarda ve gazetelerde çok da rastlamadığımız "Chelsea'nin diğer yüzünü" yorum yapmadan, sadece bilgi vermek amacıyla ortaya koymak istedim.

İşte bu sezon iyi durumda olmadığı iddia edilen Chelsea ile ilgili bazı gerçekler:

· Chelsea eylül ayındaki Man Utd maçından bu yana oynadığı 22 Premier Lig maçında sadece 1 kez yenildi.

· Eylül-Mart arasındaki bu süreçte tek yenilgisini 16 Aralık'ta deplasmanda Arsenal karşısında 1-0 ile alan Chelsea'de -dizinden ameliyat olan- Drogba o maçta forma giymedi. Sakat olan Ricardo Carvalho'nun yokluğunda maçın 38'inci dakikasında John Terry de sakatlandı ve yerine Ben Haim girdi.

· Chelsea bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 8 maçta hiç yenilmedi ve sadece 2 gol yedi. (CL'de en az gol yiyen takım). Mavi-Beyazlılar son 6 Şampiyonlar Ligi maçında ise 9 gol atıp hiç gol yemedi.

· Chelsea İngiltere Premier Ligi'nde evi Stamford Bridge'de oynadığı son 77 maçta tek bir yenilgi bile almadı ve rekor kırdı. (2007-08 14 maç ; 2006-07 19 maç ; 2005-06 19 maç ; 2004-05 19 maç ; 2003-04 6 maç)

· Chelsea kendi evinde oynadığı son 120 resmi maçta (Lig+Kupa+Avrupa) sadece 1 yenilgi aldı. (22 Şubat 2006, Chelsea 1 -Barcelona 2 ) Londra takımı o maçın 36'ıncı dakikasında Del Horno'nun atılmasıyla 10 kişi kalmıştı.

· Evinde rekorlar kırarak büyük başarılar elde eden Chelsea ayrıca bu sezon Premier Lig'de deplasmanda en çok maç kazanan ve puan alan takım.

· Chelsea, Avrupa Kupalarında son 5 yılda oynanan tüm maçlar baz alınarak (UEFA kupası dahil) yapılan sıralamaya göre 209 takım arasında şu an 2'nci sırada. 1'inci sırada Milan var. (Neden Milan? Son 5 yılda CL'de 3 kez final, 1 yarı final oynadı) Yani Chelsea çeyrek finale kalan son 8 takım içinde kuraya 1 numaralı seribaşı olarak girdi. Merak edenler için: Liverpool 3'üncü , Barcelona 4'üncü, Arsenal 5'inci, Man Utd 8'inci, Roma 16'ıncı, Schalke 21'inci, Fenerbahçe 46'ıncı sırada.

· Şampiyonlar Ligi'nde son 4 sezonda 3 kez yarı final oynadı.


""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Eline sağlık Güntekin Onay.
Fotomaç olmak da büyük rahatlıkmış yahu ...

6.706.430 euro


artı faiz , artı masraflar . İşte Profesyonellikten uzak , abi-amca yöneticiliğinin en son faturalarından biri . Yılmaz Vural , Ümit Kayıhan , Samet Aybaba , Ersun Yanal , Güvenç Kurtar , Giray Bulak .... bunları çorap gibi değiştirmek kolay. Çifte sözleşmelerle hak arayamaz hale getirmek , iktirip kaktırıp -anlaşırız birader.rezalete lüzum yok- demek kolay.Hasan Şaş'ı Necati'yi asgari ücret göstermek kolay. "vergi borcumuzu silin bi zahmet" diyip 40 milyon euro'nun üstüne yatmak kolay. Ama işte Avrupalıya sökmez bunlar. Kendi dayattığı gerçek ve geçerli sözleşmeyle Fifa'da hak sahibi , Çatır çatır alır parasını "profesyoneller" . BJK çıkıp diyor ki : "bu parayı ödeyecek gücümüz var.Parayı ödeyeceğiz fakat hukuk mücadelemiz devam edecek." Tamamen yalan . Gücümüz var dedikleri , Uefa'nın bu dava gereği bloke koyduğu 9 milyon euro şampiyonlar ligi geliri . Hukuk mücadelesiyse tamamen kandırmaca. Ayıplarını örtmek için zaman kazanma numarası. gidip 20215'te soralım BJK yönetimine . Verecekleri cevap :"haklı hukuk mücadelemiz devam ediyor." İşte böyle böyle Demirören ailesi BJK'yi satın alıyor . Milyon euroluk amatör kulüplerimiz boy gösteriyor avrupada. CAS taki davaların %35'i Türkiyenin. Federasyon başkanı kendi ağzından "çifte sözleşme" ve "dayatma" kelimeleriyle süslü cümleler kuruyor yüzü kızarmadan . Bu sayede 70 milyonun gözü önünde vergi kaçırıyor güzide kulüplerimiz. 100 yıllık çınarlarımız .... Kaçıramadıkları kısım için de af geliyor .

18.3.08

Maradona dan Fifa'ya gider

Mesih Maradona , Fifa'ya gideri verdi. Fİfa'nin resmi maç oynanmasını yasakladığı La Paz'da çıktı Evo Morales'le ,bir taşla iki kuş hesabı , selzedeler yararına bir maçta oynadı . Bir tek Hugo Chavez eksikti. Kolombiya'yla savaş ve sataşma durumları olmasa gelirdi büyük ihtimal . Maç sonunda da basın toplantısında gidere devam etti Maradona : "hangi futbolcu burada oynamaktan çekinir ? Kaka? Ronaldinho? Tevez ? " . İşte bu yüzden herkes Maradona'ya tapıyor , Pele'ye yalancıktan kırmızı halı hürmet ediyor . Maradona ne pahasına olursa olsun kendi oluyor , Pele'yse axess kızı . SKOR MEDYASI: maradona'nı takımı 7-4 kazandı.

17.3.08

kanal 24'ten al haberi


Geçenlerde kanal 24'te ultra sıkıcı bir anlatımla bir serie a maçı izlerken , spiker başladı tarih dersine. Ve livorno ambleminin Antalyaspordan esinlenerek yapıldığını duydum. Benzerlik aşikar. Ve fakat hangisinin diğerinden esinlendiğini araştırmaya da üşendim .

4.3.08

geçmiş olsun Eduard

Hey gidi endüstriyel futbol . Eduardo'nun sakatlığının ardından evindeki ilk maçında arsenal , kale arkası reklam panolarını tamamen kararttı. Geri kalan panolardaysa belirli aralıklarla "get well soon eduardo" yazdı . yani geçmiş olsun ...
Aston villa taraftarıysa dalgasını geçti : "he used to have silky skills , now he walks like heather mills " . Heather Mills bir amputee futbolcu...

3.3.08

share liverpool fc



Liverpool'u paylaşalım diyor gerçek taraftarlar . Hedef 100.000 taraftarın 5000 sterlin ödeyip kulübü geri alması . Şimdiye kadar teminat verenlerin sayısı 9500 . yani yakşalık 47.5 milyon sterlin cepte demektir. bir 9500 kişi de teminata bir adım kalmış durumda prosedürde. kalabalık bir avukat ve entel grubu işi takip ediyor . Liverpool efsanelerinden Phil Thompson ve John Aldridge de destek için birarada . Liverpool taraftarı gerçekten tarih yazabilir.

Liverpool'un nüfusu 436 000. Bu da kaba bi tahminle 100 000 hane yapar . Gerçi Liverpoolda ortalama bir ailenin fert sayısı kaç bilemiyorum tabi . Liverpool'un diğer beş şehirle oluşturduğu merseyside ın nüfusu bile 1.400.000 civarında . Bu iş yerel halkla olacak gibi değil . Bakalım Liverpool'un ingiltere çapında kaç taraftarı var . 25 milyon ? .yok , o galatasaraydı ....