26.2.08

italyadan notlar

  • İtalyada hafta renkliydi .Udinese - Genoa maçıysa bambaşka . Borriello aynı coşkunlukta devam ediyor golleri sıralamaya . Deplasmanda 0-1 öne geçtikten sonra arka arkaya 2 penalyıtla 2-1 geriye düştü ama 43'te 2-2 yaptı skoru Genoa . İkinci yarının başında da golünü attı . Udinese beraberliği yakalasa da anında cevap geldi Genoa'dan . Sonra da Boriello'nun hattrick'ini tamamlayan 5. gol . İzlenesi güzellikte goller . Hele ki Boriello'nun bir golü harika. Gerçi arkadaşı Milanello da "Yılmaz Vural" çıktı . Gol tebriği olarak adamı tekmeliyor arkadaş ... Özetlerde yok maalesef




  • Sampdoria ağırladığı intere çelmeyi çaktı . Cassano klasik bir "küçük takımda oynayan megastar" performansı sergiledi ; yani kendini yırttı . Golünü de attı . İnterin namusunu kurtarmak da Crespo'ya nasiboldu . Öyle bir kafa vurdu ki bu gol "golcü benim arkadaş" diye bağırdı .




  • Reggina da diğer bir devi deviren evsahibiydi bu hafta . İlk attıkları gole ofsayt itirazı vardı. Del Piero güzel bir golle cevap verdi . Fakat maç berabere giderken Sissoko kendi ceza sahası içindeki topu rövaşatayla uzaklaştırmak isteyince olan oldu. Rövaşata amoruso'nun göğsünde patladı . Penaltıyla da 3 puan havaya uçtu . Zanetti'nin hakeme itiraz ederken resmen tartaklamasıysa ilginçti. Ve sarı kart bile görmedi . Büyüksün Juventus ...




"...90 dakikamız var ve istersek 15 gol atarız."

Massimo Moratti
2-0'lık liverpool mağlubiyetinin rövanşı hakkındaki soruyu yanıtlarken

25.2.08

yazı kalır...



  • Kış geldi ve Kar kaplı , Buz kaplı ya da Çimden eser kalmamış "fifa onaylı" sahalarda maçlar izlemeye başladık yine. Nike'ın toplarıysa ayrı bir komedi . Karda topu gören gidip piyango bileti alıyor . Ve bu koşullarda futbol oynanırken , Kasımpaşa , kendi semtinin göbeğindeki stada yapma çiçek saksısı muamelesi görüyor .Kasımpaşa gidip dağdaki kurtlara oynuyor maçını . Ve aynı dönemde 2010 dünya kupasının yapay çimde yapılması konuşuluyor . Ve birileri kuralların evrenselliğinden bahsediyor .
  • Juande Ramos aldı Carling kupasını Chelsea'ye devirerek . Bu adam da winner galiba . Bu yüzden şekil verdiği sevilla da aynen devam eder diyorum . Fikret Engin de wembley'i dünyanın en büyük ikinci stadı yaptı . Ki alakası yoktur . listeleyelim başka bir yazıda.
  • Normal bir yorumcu , maç esnasında bir oyuncunun oyuna gireceğini görünce kimin çıkacağı konusunda yorum veyahut tahmin yapar . Ömer Üründül ise oyuna girmek üzere olan bir oyuncu gördüğünde "john terry oyuna girecek galiba" diyor. Yeni farkettim .
  • Fenerbahçe bu sefer de kimseyi şaşırtmadı ve Avrupadaki galibiyetin ardından 3 puanı kaybetti . Bahisçilerin yüzünü güldürdü .
  • Beşiktaşın ligin ikinci yarısında attığı gol sayısı 14 . Ara transferde gönderdiği futbolcuların gol sayısı 9 .

Banane ırak milli takımından

derim tabii ki. neyse. Haber şöyle. Irak milli takımı Norveçli Menajerin 5 aydır sürdürdüğü görevine 1-1 biten çin maçıyla son vermiş . Bizi ilgilendiren kısmıysa işe son verilme sebebinin bu menajerin "Kurdistan" a girmeyi reddetmesiymiş. O da Norveç hükümetinin oraya girmesine izin vermediğini söylüyor . 26 mart'taki katar maçına takımın başında , ürdün kulübü el faysal'ın teknk direktörü çıkacağımış . Irak-futbol falan ne garip oldu . Bombaların ölü sayısı dışında haber göremezdi bu dünya.

Birmingham kasabı

Eduardo'nun bileği 3. dakikada tuz buz oldu . Kötü günler geçiren Arsenal içinse tuz biber . Martin Taylor tek ayağıyla tam isabet ettirdi . Yetenekli kasapmış . Fotolar goal.com dan .Okan Buruktan beri böylesini görmemiştim .



etik-metik


Real Madrid ,ofsaytın devamı- bir poziyonda golü bulup hakeme itiraza başlayınca , getafe çabuk başlayıp kendi 6pas ından kullandığı ofsaytı gole çeviriyor . Barçayla puan farkı 2'de kalıyor . ikechukwu Uche adı Santiago Barnebau'nun tribünlerini selamlıyor .





2. preveze oldu leverkusen


Galatasaray'ın hezimetinden sonra Fotomaç'ın -kendine yakışan- rezaletini acetobaslamico nun belgelerle duyurması hoş oldu . Ben de kuzenle radyodan dinliyordum maçı. İki alıntı yapmasam olmayacak....

radyo klas'tan Hayri işler :

"Pantolonumuzu düzeltemeden 3-0 oldu . "

Adını hatırlayamadığım radyonun spikeri , golleri saydıktan sonra :

"sanki ilk 11'i sayıyorum sayın dinleyiciler.."

Maç sonrası hakan şükürün röportajından :

"...aslında iyi başladık ..."

17.2.08

Feykap ta süpriz


Biz Anderson'u anlatırken Barnsley Liverpool karşısında 1-0 dan gelip 2-1 le bir üst tura çıkmış son saniye golüyle. Gerrard falan nafile . Hadi bakalım Barnsley . Bi kupa klasiği de sen yap . Her şey Ferguson'un elinde galiba . Bu futbolla isterse alır , isterse verir.

16.2.08

Çakma Ronaldinho

Ömer Üründül'ün "feykap"ında , geçen hafta sonu Manchester derbisini ilk yarıda olduğu gibi kaybeden ManUtd , Gençlerbirliği arsenal'i feci dağıttı. 4-0 . Daha da farklı olabilirdi . Justin Hoyte olmuyor arkadaş . Gallas da sinirlenip Nani'ye tekmeyi yapıştırdı maçın sonuna doğru . Hakem görmedi o ayrı . Nani de "cıvıdı" . Rooney oynadı mı oynuyor . Rugby oynasa daha iyi . TV8 e göre sir alex maçtan önce , "kemerlerinizi bağlayın" demiş. Gerçekten tek hakimdiler . Geçen sene Arsenalin gençleri liverpool'u 6-3 dağıttıydı . Nerden nereye...
Benim asıl aklımda kalansa Anderson'un , Ronaldinho gibi bakmadan pas vermeye çalışıp tam 3 kere becerememesiydi . Önce pası verip , gitti mi diye biraz bakıp sonra kafasını çeviriyor arkadaş . Belki olur zamanla ...

14.2.08

Ateşle oynayan adam


Olmadı , olmuyor , olmayacak . Bu adam istikrarı yakalayamıyor . Yaşayan efsane gene sakat. Livorno maçında oyuna sonradan girdikten sonra sakatlandı . En az 9 ay telaffuz ediliyor . Kariyerinin sonlarında dünyanın en ünlü futbolcularından birisin . O kadar sene oynayacaksın. Ya 35 yaşında tekerlekli sandalyede bir zengin olursan n'olacak güzel kardeşim. Artık düzel ve bırak bu işi. Bıraktığın takım da Milan olsun hani ...

al sana fotomaç başlığı : "biz dedik almayın diye. işte bakın sakat"

12.2.08

Kral Hakan


Adriano , Drogba , Ronaldinho , İbrahimovic , Klose , Hakan Şükür . Bir çok ülkede yayınlanan önemli bir futbol dergisi GOAL sitesinde bir fantazi yarışma düzenliyor. Konunun özü golcü futbolcuları seçmek. Güzel olansa bu yarışma için reklamda Milli takım formasıyla Hakan şükürün olması . Artık tartışmayalım . Kral Hakan .

10.2.08

yazı kalır...

  • Fox'ta Chelsea-Liverpool maçını izlerken spikerin sürekli "skörtıl" demesiyle skrtel vasıtasıyla bizim sevimli squiertle ı anmış olduk vallahi .
  • Gürkan Kubilay'ın kelepir diye Fenere önerdiği Mwaruwari 5 milyon euroya ManCity ye gitti. Jermaine Defoe için 15 milyon pound diye Chelsea'ye direten tottenham , 9'a razı oldu . Defoe artık portsmouth'lu .
  • Bizim gazeteler "isaksson takıma rest çekti ..bırakın beni gideyim dedi" derken isakson çıkıp "teklifiniz için teşekkür ederim" dedi .
  • Türkiyede rugby izlemek çok zor arkadaş !!!!!
  • Opel Türkiye Kupası harika maçlara sahne oldu . Final hariç...

4.2.08

yazı kalır...

  • Valencia deplasmanda kazandı . Aman yarabbi . Bakalım bu galibiyet ne kadarlık bir nefes verecek Koeman'a .
  • Afonso Alves Middlesborogh'da . Tuncay artık gene sakatlıklar beklemek zorunda kalabilir .
  • Cam adam Woodgate de Tottenham'a uğurlandı .
  • C.Ronaldo'nun portsmouth'a attığı frikik golü akıl almaz ! sibobuna mı vuruyor nedir :P
  • 3 haftadır hastalık ve teknik problemler nedeniyle hız kesip ara verdim. Geçecek inşallah ...