25.1.08

Coca-cola'nın penguenleri


Pek az şeyden nefret ettim şu firmadan nefret ettiğim kadar . Gerçi insanlarımıza da alınıyorum. Anlamıyorum nasıl oluyor da kendilerinin bu kadar aptal yerine konmasına izin veriyorlar. Bugüne kadar 5000 senedir bu insanlık nasıl olmuş da penguensiz yaşamış anlayamadım . Bardak kadar bir peluş için cümle alem seferber oldu. Bedava sirke bu kadar mı tatlı ?



Tanrı Coca-coladır! Bu güçten çok korkuyorum artık . Milyonlarca insana , hiç ihtiyaçları ve talepleri olmayan bir şeyi , sanki bedavaymış gibi gösterip sattılar. İnsanlık tarihi böyle puştu ya da puştluğu yazmadı . Şişe başına 25 ykr zam yap , sonra 4 kapağa bi zımbırtı de . zımbırtı bitince fiyatları 25 ykr geri çek . Yani zımbırtıyı 1 ytl ye sat . Ya da bi anlamda sok . Yahu bari fiyatları geri çekmeyin. İnsanların zekasına bu kadar hakaret etmeyin . İnsanlarımız öyle bir abluka ve bombardıman altında ki... Resident Evil zombileri gibi dolaşıyoruz sokaklarda. Bir hayat da böyle geçiyor ...


ek 1 : Uykusuz dergisi yazarlarından Fırat Budacı , kendisine yazdığım mail'e duyarlılık gösterip bu konuya köşesinde yer verdi . Kendisinie ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum .

23.1.08

Bahri Kaya-iddaa-Fotospor üçgeni

Türk basınından bir rezalet daha . Fotospor gazetesi (gazete demesek iyi olacak ya , neyse) 12 Ocak tarihli baskısında verdiği muhteşem iddaa kuponlarından birine "bahri kaya" başlığı atmış. Bahri Kaya kim? Ordu spor teknik direktörü. Kuponun ilk maçı ne ? "ordu-altay" . Kuponda ne oynanmış ? altay . Maçı kim kazandı ? Altay . Maçtan sonra Bahri Kaya istifasını vereceğini açıkladı . Daha sonra da bu iddaa olayının bir çirkeflik olduğu anlaşıldı ve 14 ocakta Fotospor gazetesinden tekzip geldi . Çamur at , izi kalsın ...

22.1.08

yazı kalır...

"Brezilya'nın ağır defansından yararlanmaya çalışacağız. "
Şenol GÜNEŞ

Brezilya maçı öncesi Cafu,Lucio,Roque Junior ve Roberto Carlos'tan oluşan defanstan bahsederken.

12.1.08

Stoper

Geleceğin ortalama Stoper Tipi. Ivan drago. Hani Rocky nin patakladığı . Dünyanın en büyük propagandasıdır herhalde . Elemanın adı Dolph Lundgren . İsveçli . Kimya mühendisi , sydney'de master yaptıktan sonra MİT bursu kazanır fakat rocky'den dayak yemeye uzanan kariyer için bırakır bu kağıt kalem işlerini . 1980 ve 1981 karate şampiyonu . 3. derece kuşak sahibi . Yaş olmuş 50 .

11.1.08

Martin Skrtel

Liverpool Skrtel transferini , önceki yazımda söylediğim şekilde bitirdi . Chelsea'de Anelka'yı 15 milyon pound'a transfer etti. İspanya dışında hiç bir lig kendi adından söz ettiremiyor artık transfer dönemlerinde . İspanya bile kapışamıyor o ayrı . Ne olacak bu işin sonu bilmem demiycem . Ayrı bir yazıda belirticem .

10.1.08

yazı kalır ...


  • Martin Skrtel , Rafael Benitez'in defans için yeni gözdesi . 6-6.5 milyon pound civarı bir transferle kulübün en pahalı defans transferi olmaya çok yakın . 23 yaşında . Slovakya milli takımında 2004'ten beri 113 maça çıkmış .FC Zenith oyuncusu .

  • Sam Allardyce kovuldu . Nasıl bir Premier Lig takımıdır bu Newcastle anlamadım. Yakında Yılmaz Vural iş başına gelirse şaşırmam .

  • Fotomaç'ın Galatasaray'a aldığı Maniche İnter'e kiralık gitti .

  • Bay Tahmin programında Fikret ENGİN- Murat Özarı ikilisi kırıyor geçiriyor . "by tahmin" yazın youtube'da keyfinize bakın .

9.1.08

Thaksin Shinawatra (başbakanlık maaşıyla ManCity yi alan adam )


Tayland'ın devrik Başbakanı , Manchester City'nin sahibi Thaksin Shinawatra . Karısı Pojamam şinavatra dün Tayland'a döndü ve tutuklandı . Hakkındaki davalar sebebiyle direk mahkemeye götürüldü . İki suçlamadan mahkemede . Biri arsa yolsuzluğu , diğeri borsayla ilgili bir yolsuzluk . 168 000 dolar kefaletle serbest kaldı Mrs. Şinavatra . Fakat yurtdışına çıkması yasak . İstenen ceza ise 8 yıl . Söylentilere göre Nisan ortalarına doğru Mr Şinavatra da dönecekmiş Tayland'a . Eğer beraat etme garantisi almadılarsa ben de insan değilim .( Bkz : Benazir Butto ) Thaksin'in partisi meclisteki sandalyelerin yarısını almış gene. Gerekli yasalar da en kısa zamanda çıkartılacakmış . Her şey kalıbına uydurulacakmış . (Bkz : RTE) Thaksin'in bir çok insan hakları ihlalinden davaları bulunuyor .
Saddam gelip İstanbulspor'u alsa ne olurdu acaba çok merak ediyorum.

8.1.08

Deli İbodan bomba itiraflar


Beşiktaş'ın (bana göre) efsane kaptanı İbrahim , Roberto Carlos'un kendinden daha iyi bir oyuncu olduğunu kabul ettiğini söyledi . Söyledi ama "beklediğim gibi çıkmadı . " dedi . 2 gün sonra Roberto Carlos'tan cevap geldi : Bence Türkiyenin en iyi sol beki İbrahim Üzülmez ... Hastayım bu adamın stiline . O ne güzel cevaptır kardeşim . Frikikten gol atamamasına da "türkiyede kaleciler çok iyi" diye kulp taktı arkadaş . Sevimli adam. Her brezilyalı kadar da çirkef.

7.1.08

Gündüz Tekin Onay


Türk futbolunun en değerli adamlarından birini geçtiğimiz Cumartesi toprağa verdik. Başımız sağolsun .

Adriano'nun pabucu dama mı atıldı ?


Ajansspor'un haberine göre Fenerbahçe resmi internet sitesinde Ronaldo transferiyle ilgili yapılan yalanlama sayısı 24! Adriano için yapılanlarsa 19! ben bu istatistiğe kırıldım .Ronaldo daha dünkü manşet. Kadim Adriano'yu nasıl geçmiş yahu . Bu arada , Roberto Carlos yalanlamaları da 9 adet . yeni gözdelerden Wagner Love ise 4'te kalmış. E tabi çok taze o.



DİPNOT : Fotomaç 3-5 gün önceki Wagner Love haberinde football365.fr yi kaynak gösterdi. Gittim baktım. Adamlar da Fotomaçı kaynak göstermiş zaten . İlginç . Buna totoloji derler .

4.1.08

yazı kalır...


"Kalli memleketinde , evinin arka bahçesinde kucağında torunlarıyla oynayacağına , gelmiş burda Arda'yla oynuyor ."


Bilgin GÖKBERK

2.1.08

Coştu Fotomaç bez getir...


İddaa kuponlarını yanlış hesaplayan , Maracana'y meksikaya taşıyon fotomaçın son bombası ... Shaktar Donetsk'i Rus takmı yaptı Fotomaç . Şimdi ne diyelim ? Fotomaç shaktar donetsk'i Rus topraklarına mı taşıdı ? yoksa zamanı mı geri aldı ?

Dario "Bisonte" Hübner

Okan yılmazdan bahsetmişken bu adam düştü aklıma .
Dario Hubner. Lakabı Bizon. Serie C'de , Serie B de ve Serie A da gol kralı oldu . 2001-2002 sezonunda Piacenza'da o kadar yıldızın arasından sıyrılıp da 24 golle Trezeguet' le gol krallığını paylaştı . Gol kralı olduğunda yaşı 35'ti . O sezon Piacenza'nın attığı gol sayısıysa 49! Ve Sabah gazetesi O sene Galatasaray'a aldı Hubner'i hemen . Uçağı kaçırdı heralde. Çünkü memleket sınırlarından içeri girdiğini göremedik . .. Yaş 40 oldu serie D'de bir takımda oynuyordu en son .

1.1.08

Okan Yılmaz

2 kere 1.ligde , 1 kere ikinci Ligde gol kralı oldu Okan Yılmaz. Fakat küçük takımların büyük golcüsü olmaktan kurtulamadı . Penaltılarla gol kralı olan bütün gol krallarının kaderi bu galiba . Çünkü hiç bir zaman çok büyük bi ışık vermedi Okan Yılmaz. Bursasporda 1 yıl fazladan kalması , bütün kariyerini bitirdi. Yanlış hatırlamıyorsam o sezon , stajerin stajeri Hagi'nin başa geldiği sezondu . Malatya , Konya , Sakarya , Diyarbakır... Hiç biri pek fayda etmedi . 2006'da 100 gol barajını geçti . Şimdi Ordu Spor'a (mor menekşeler) transfer oldu Devrik Kral . Hayırlısı .