31.1.10

Togo 8 sene yok



Togo Milli takımı turnuvadan çekildiği için 2 turnuva ve 50 000 dolar ceza aldı. Sanırım ceza'nın asıl sebebi Togo yöneticilerinin olaylara davetiye çıkartan yanlışları oldu. Tabi şu an o yöneticiler "siz insan hayatına değer vermiyorsunuz" diye bağırıyor ortalıkta.

John Terry skandalları - Behlülvari


Soldan Sağa : John Terry, Wayne Bridge'in Karısı, Wayne Bridge
Skandalların adamı Terry bu defa çok zor durumda. En yakın arkadaşlarından Wayne Bridge'in karısıyla 5 aylık bir ilişkisi olduğu ve kürtajla bir bebek aldırdığı ortaya çıktı. Gerçi bugün sahadaydı Terry be Burnley'i yıktı. Fakat tüm ingiliz milli takımı oyuncuları Wayne Bridge'i arayıp destek vermiş. VE Terry'i kınamış . Daily mirror da Terry'nin skandallarından top 10 yapmış : buradan .

"Uyuşturucu satan bir baba, Market faresi anneler , sokağa işemek ve aldatma"

Manu 3 -1 Manchester City





  • Hakem Manu'nun city' ye dayak atmasına izin verdi. Ne dirsekler ne dalışlar umrunda olmadı.
  • korner bayrağına giden Bellamy'nin üstüne yabancı madde yağdı. Bira şişesi bile attılar. Van der Sar şişeyi kaybetti
  • Tevez gene bomba gibiydi. Bir iki kere son vuruşa kadar kendi geldi ama atamadı. Attığı gol de imkansız vuruşlardan.Üstü başı kan içindeydi gözüne aldığı bir dirsekten.
  • Micah Richards, orta sahadan aldığı topu 30 metre sürüp sol (evet sol) ayağıyla tam 90 a vurdu . Vander Sar nasıl çıkardı hala anlayabilmiş değilim.Micah Richards Sağ bek...
  • Rooney akıl almaz goller kaçırdı. Ama işi bitiren golü de attı
  • 3 maç cezası 4 maça çıkma tehlikesine rağmen Rio Ferdinand sahadaydı
Sezon başında Carling Cup'a yedeklerle çıkacağını söyleyen Sir Alex Ferguson, iki ManCity maçına da çıkabileceği en iyi kadrolarla çıktı. Buna rağmen ikinci maçtaki kickbox hakemi sayesinde anca tur atladı . Bu sezon sonunda bi şampiyonluk alıp veda etse iyi olacak Ferguson . Çünkü kulüp mali açıdan da kötü durumda. Ve para gömdüğü gençler de o kadar iyi değil. Ne olursa olsun ManCity Manuyu ezecek çok yakında, tabi Ahmet Gökçek ya da Tayyip Erdoğan'ın oğlu Manchester United i satın almazsa.( kaç gemi eder ? )

27.1.10

Park,Park...Wherever you may be



Park, Park wherever you may be,
You eat dogs in your country,
Could be worse,
Could be scouse,
Eating rats in the council house

(edit: Rooney alınmaz mı? )

Chris Smalling Manu'da


Yaş 20.Fulham FC onu birbuçuk yıl önce bir non-league takım olan Maidstone'dan transfer etmişti. Birbuçuk ay önce Chelsea karşısında ilk defa ilk 11 çıktı bir premier lig maçına. Formunun zirvesinde olan Drogba'yı Pantsil ile beraber gayet iyi savundular. Fakat Pantsil çıktıktan sonra biraz aksadı ve bir de gol attı kendi kalesine. Ve şu ana kadar yedek başladıkları dahil maç sayısı 9. 1-2 haftadır Arsene Wenger peşindeydi. Fakat iki takımın da aynı şartları önermesine rağmen, Chris Smalling bugün Old Trafford'da sağlık kontrolündeydi. Sezon sonuna kadar Fulham'da kalacak Smalling. Yazın da Manu ya geçecek. Bu kadar sakatlığa rağmen Ferguson'un onu hemen getirmemesi ilginç.

(edit: £7m dan başlayan çekişme , bazı caluse larla £12m'da bitmiş)

23.1.10

Steve Gerrard , Gerrard



Steve Gerrard, Gerrard,
He'll pass the ball 40 yards,
He's big and he's fucking hard,
Steve Gerrard, Gerrard.

22.1.10

GO HOME LINDEROTH !


2.5 senede 25 maç ve 1 gol. Dişe dokunur bir performans hak getire.

Bonservis bedeli 3.115.000 £ , aldığı ücret 3.900.000 euro .

Sakatlıktan başı kalkmadı. Ama ne gam ne keder, keyfi yerinde.
Kulüp dergisine verdiği röportajda bile, "kendinizi taraftara borçlu
hissediyor musunuz?" sorusuna "hayır. ben isteyerek sakatlanmadım"
diyebilen bir gamsız adam. Şimdi giderken bile parasının tamamını istiyor.
Yazıklar olsun. Beyefendiymiş(!)

GO HOME LINDEROTH !

20.1.10

Dünyanın en mesut insanı Tevez


Michael Owen'ın 96. dakikadaki OWEN marka golüyle 4-3 biten tarihi Manchester derbisinin ardından Gary Neville'in provakatif sevinci sebebiyle Federasyondan kendisine bir uyarı mektubu gitmişti.
Aradan aylar geçti ve bu defa sevinen Tevez. Biri penaltıdan iki golle 2-1 uğurladı MAnu'yu City of Manchester stadından. Sir Alex Ferguson, "iyi oyuncu ama £25m etmez" dediğinden beri gözler Tevez'in üzerinde her derbide. İlk maçta da yakayı zor kurtarmıştı Manu 4-3 le ; zira o maçtan önce "city bizim rakibimiz değil" demişti Ferguson.
Bakalım bu orta parmak kaça patlayacak Neville'e. Dahası biz başımızı hangi duvara vuralım rövanş maçını izleyemeyeceğimiz için !

17.1.10

gel çık işin içinden

Manchester united nasıl zarar eder anlamıyorum.
Kabaca son 10 yıldaki gelirleri yazalım
Premier lig ve tüm yerel kupalar ve avrupa kupalarından gelen yayın ve ödül yakşalık £500milyon
2006 dan beri ortalama 75.000 kişiye oynanan 19 premier lig maçı . diğer yaklaşık 20 lig dışı maçta da durum çok farklı değildir. 2004 senesindeki lig stad geliri £67milyon. 2006-2007 sezonunda gene ortalama 75000 civarına oynanan 29 maçın geliri £87milyon.
Antarktika ve kuzey kutbu hariç tüm dünyada futbol okulları.
Tüm dünyada merchandising.
Tüm dünyada gösteri maçları.
£20milyon forma göğüs reklamı
Şu an araştırıp yazmaya üşendiğim bir sürü futbolcu satışı( sırf CR7 ile beckham ı yazaydım ya?)
5 Lig, 2 FA CUP, 2 Lig kupası, 3 Community Shield, 2 Şampiyonlar Ligi, 1 intercontinental, 1 FIFA club world cup Şampiyonluğu. Ve sayısız final ve yarı finaller.
Harcanan transfer parası yakşaşık £300milyon.

Tabi bu yazdığım kalemlerin hepsi kabaca. Gelirlerde de giderlerde de bir çok eksik var. Fakat emin olun eksik olan kısım çoğunlukla gelirlerde.

Ve 2005 te bu kulübü £790milyon a satın alan Glazers ailesi çıkıyor ve diyor ki "£700milyon borcumuz var. Old Trafford stadını ve Rooney'i satabiliriz"

Dünyanın en başarılı kulüplerinden biri bile bu tabloyla karşılaşıyorsa demek ki bir takımın kendi yağıyla kavrulabilmesi için ya takım Ankaraspor olacak ya da başkan Melih Gökçek'in oğlu.

Manchester United'ın kurtuluş reçetesini veriyorum.
1) Manchester Büyükşehir Belediye spor kurulacak
2) Manchester BŞB başkanının oğlu veya kızı bu klübe başkan olacak
3) Manchester BŞB spor , tamamen kendi imkanlarıyla(!) büyüyecek
4) Manchester BŞB spor ile ManU birleşecek.
bir de Manchester BŞB spor'un başkanı ManUtd ın da başkanı olacak. Ama o 4üncü adımdan önce mi sonra mı olacaktı karıştırıyorum şu an.

evet.bu kadar. Tabi dikkatli birleşmek lazım yoksa kendini Championship'te buluverir Manu.

(vaktim olursa çok detaylı yazarım bu yazıyı tekrar)

Hani afrika kupası ? a moment of weakness ?


ilk onbirin iki değişmezi Essien ve Drogba'yı afrika kupasına gönderen Chelsea fena dağıldı. Delik deşik olan defans hattı 2 gol yerken gol yollarında da büyük sıkıntı vardı. İlk 50 dakikada 5 gol atabilen Chelsea 90 dakikada sadece 7 golde kaldı.

adamın asabını bozuyorlar ya

Chelsea 7 - 2 Sunderland

12.1.10

Séamus Coleman


6 Aralık 2009- Goodison park'ta Everton Tottenham'ı ağarlıyor. Sakatlıktan yeni dönen stoper Joseph Yobo çok aksıyor. Tottenham'ın ilk 10 dakikada 3-0 ı bulması işten bile değil. Fakat nasıl olduysa 15. dakikaya 0-0 girilirken Joseph Yobo oyundan çıkıyor ve onun yerine 21 yaşında bir sağ bek oyuna giriyor. İlk premier lig maçına çıkan bu oyuncu Séamus Coleman. Sağ bekteki Hibbert ortaya çekiliyor, Coleman sağ beke geçiyor. Coleman oyuna girdiği andan itibaren sağ kanattan akıyor, öyle ki Daniel Alves'in piyasa değeri %30 eriyor. Oyuna assou-ekotto'nun yerine giren menajerlik oyunlarının yıldızı Gareth Bale'in cakası fena bozuluyor,bel suyu kuraklığı inim inim inletiyor.
Tottenham ikinci yarıda 2-0 ı buluyor ama Coleman aynen devam ediyor mekik dokumaya. Önce Louis Saha bir umut veriyor Everton a . Ardından doksanda gelen Tim Cahill büyüsü. 2-2 oluyor. Gollerin ortak noktası Coleman'ın geliştirdiği atak ve ortalar. Fakat 93te top penaltı noktasına konuyor ve Tim Howard'la Jermaine Defoe göz göze geliyor! Neyse ki Tim Howard gerekeni yapıyor. Muhteşem hikayesi olan bir Premier lig maçı daha. Akıllarda kalan ise Séamus Coleman.

Bir Become A Legend hikayesi #4


Sezon 4 - 2011/2012

Takım : Manchester City

Salary = 1270 Maç sayısı : 44 Gol : 18 Asist : 7 Rating : 6.39

Bütün sezonu Manchester City’de geçirdim . Güzel bir sezondu . 44 maçta 18 gol fena değil . Lig kupasını da finalde kaybettik . Ligi de ikinci bitirdik . Averajla ikinci olduk . Şampiyon Liverpool . Ligin tepesi 70-70-69-69-69 . Masters cup’ta da ilk turlarda dortmunda elendik. Erken finalmiş; bilemedik . Bu güzel sezonun ardından gelen transfer teklifleri bollaşmıştı . Devre arasında transfer teklifleri : Getafe , Racing Santander , Catania , Juventus , Portsmouth , Manchester United , Chelsea , Manchester City . Sezon sonundaysa sadece Wigan ve BJK :D


Milli Takım

Maç Sayısı : 6 Gol : 6 Asist : 1 Rating : 6.83

Euro2012 finallerine katıldık . Grupta bizimle beraber Portekiz-Türkiye-İspanya vardı . İlk maçtan itibaren bütün maçlarda ilk 11 oynadım , gene sağ açık .

İlk maç Portekizle ; mathijsen’in kornerden attığı kafa golüyle 1-0 alınan tatsız bir maç . Ama 3 puanla başlamak önemli . İkinci maçta , ilk maçta ispanya’yı 2-1 yenen Türkiye karşımızda . Fakat sonuç Türkiye açısından hüsran ; 4-1 . Kariyerimin ilk Hattrick'i . Grubun son maçında rakip İspanya'ydı ; çok açık ve önde oynadığımız için Fernando Torres ve Villa bizi darmadağın etti . 1 gol attığım maçı 3-2 kaybettik . Tek farkla yenilmemiz mucize .

Çeyrek finalde şanslıydık . Rakip İskoçya . 83. dakikada attığım golle maçı 1-0 kazandık .

Yarı finalde rakip yabancı değildi ; İngiltere . Maçın 2. dakikasında attığım golle Finale uzandık 1-0 .

Finalde karşımızda olabilecek en kötü rakip vardı gene ; İspanya . Bir asist yapıp 75'te çıktığım maçta 90 dakika 1-1 sonuçlandı . Uzatmalarda , benim yerime oyuna giren Seedorf'un attığı golle , 2-1 , kupayı aldık .

20 yaşında Avrupa kupası sahibi , Avrupa kupası en iyi 11' i oldum . Turnuvayı 6 gol 1 Asist'le kapattım .

Bu harika sezonda Wigan ve BJK dışında Hiçbir takımın benimle ilgilenmemesi hala aklımı kurcalıyor .

Ödüller :

MAN OF THE MATCH : 12 TIMES

LEAGUE C D1 CUP – ASSIST LEADER

EURO CUP – TEAM OF THE TOURNAMENT

EURO CUP - WINNER

Mustafa Denizli – Sir Alex Ferguson


“Topa nasıl vurduğunu

görmem lazım”

Mustafa Denizli muhabirlerin, yarım yıldır ülke dışında bulunan Delgado’nun sakatlığı ve takım hakkındaki geleceği ile ilgili soruyu cevaplıyor.


"Berbatov oynamak

istedi. Ancak biz onu

tam olarak

iyileşmeden sahaya

sürmek istemedik.

Sanırım keşif amaçlı

bir ameliyat olacak"

Sir Alex Ferguson, bir gün önceki Birmingham City maçında oynayamayan Berbatov ile ilgili resmi siteden açıklama yapıyor.

Seçime gel


“Seçilmezsem ertesi gün paramı isterim”

Güzide Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün tüpçü başkanı, demokratik seçim öncesi seçmene sesleniyor. Vaatleri var ama hepsi yalan ve fasafiso. Tek elle tutulur vaadi ise seçim dinamiklerine dinamit koyan bir tehdit. Alkışlıyorum