27.4.08

Her zamanki çirkinlikler , bilmemkaçıncı perde


Ligin sonu yaklaştıkça küme düşmeme çabası içindeki takımların küme düşme potasında olmalarına neden olan kötü yöneticileri , her türlü çirkinliği yapmaya başladı gene. Bunlar çocukluk aslında . Fakat bu hareketleri ancak çocuklar yaptığında sevimli oluyor , göbekli keller yaptığındaysa saf bir çirkinlik . Avrupa'nın yeni prensi Fenerbahçe Manchester United'ın , Palermo'nun , İnter'in yedek yahut paf takımlarını "ezip geçerken" kimsenin sesi çıkmıyor , Ligimizde son haftalara gelene kadar herkes , kendi kararınca , yedek ağırlıklı kadrolarla , olması gerektiği gibi , özgür . Fakat son haftalara gelindiğinde bu iş şike oluyor efendim . Kayseri normalde yedek kadroyla oynayacağı bir Çaykur Rize maçına , resmen çocuk gibi gaza gelerek , as kadrosuyla çıkıyor . Yani Kayseri spor yöneticilerinin görevi , diğer takımların çıkarlarını gözetmek demek ki. Kümeden düşmenin verdiği sinirle yıldız oyuncularını sakatlayabilecek bir Çaykur Rizeli kimsenin ne aklında ne umurunda . Profesyonellik para almak değildir .
Asansörler hakkında da bir yazı yazmak lazım .

reva mı bu ?


En güzel lig en rezil kanalda mı olur arkadaş ? Harika bir maç . Dünyanın en iyi takımlarından ikisi . 2 hafta kala şampiyonun belirlenebileceği bir maç . son dakikalarda çizgiden çıkarılan iki top! belki de iki kez çizgiden çıkarılan ManU şampiyonluğu! ve sanki top taca çıkıyormuş gibi davranan bir spiker...
harika bir s0n 30 dakika oldu . Ballack harikaydı . sadece 2 golün sahibi olduğu için değil tabii ki . Ballack ve drogba bir frikik için kavga etti. Tabi drogba kullandı. Gerçi kavga ettikleri kadar varmış , Van der sar çok zor çıkardı drogbanın plasesini . Ama Ballack da drogbaya küstü . Malzemeci mi yardımcı mı öyle birisine şikayete başladı
Drogba. Neyse , sonralardaki penaltı ona bırakılınca Ballack yeniden şenlendi . 2-1. Ballack da çocuk gibi arkadaş . Tavır koyduysan bi penaltıya satma kendini . Penaltı pozisyonu aşağıda . 35 milyon euroluk Carrick'in hediyesi .



Akşam internette gezinirken maç sonrası antremanı yapan MANU oyuncularıyla chelsea stat görevlilerinin birbirine girdiği haberine rastladım . Foto aşağıda. Bu fotolara bakarsak Evra başrolde . Fotografı çeken kişiyse Evranın kapıştığı adamı " Hulk " olarak nitelendiriyor . Kavganın peşinde değilim ama Evra'nın yüz ifadesi görülmeye değer .









15.4.08

kime diyorum ...

yazı kalır...

  • Valdes 1-2 sene önceki haline geri döndü Huelva maçında . E'too ise yükselen performansının ödülünü Fenerbahçe'ye transfer olarak alacak heralde . güzel lig ispanya .
  • Feldkamp gidince takım kendine geldi galiba. Bir arkadaşlık havasıdır gidiyor galatasarayda . Küskün Ümit Karan çıkıp söz veriyor taraftara . Lincoln 86'da maç alıyor . Necati'yse her hafta öpücük göndermeye devam ediyor (ikinci golü harikaydı ...süper mario Jardel) .
  • Manchester United Arsenal'i de harcadı arkadaş . Ronaldo harika sezona aynen devam ediyor. 125 milyon euro'ya Real Madrid'e gider mi ? (E'too fenere hesabı )
  • İzmir futbolu gene hüsran . Pompalanan ilk 6 hayalleri suya düştü gene . KSK-Altay tepe taklak . İzmirspor maça getirttiği ambulansın parasını ödeyemedi . Göztepe kokoreççi minübüsü kıvamında araçlarla merchandising peşinde . KSK sms kampanyası uğraşında . Altay yönetimi "varsa daha iyi yönetecek buyursun" diyor . izmirspor da sağlık bakanlığına "yaz deftere" .
  • Trabzonspor hala Yattara'nın parçası olduğu bir takım kurma uğraşında. Allah sabır versin. En önemli avrupa maçlarında gördüğü kırmızı kartları bir Türk görse , asardı bu taraftar . Hem ilk maçta kırmızı görüp çıkıyor , hem de ikinci maça cezalı . Her milli takım kampından dönüşü olay .
  • Haşmet Babaoğlu hakemdi püsürdü ağlamaya başladı . ya da içine atıyor gözyaşlarını diyelim .
  • Beşiktaşın ikinci yarıda attığı gol sayısı 24. Burak Şimşek + İbrahim Akın ikinci yarıda attığı gol sayısı 14.

Rus Ayı Vodkası

Düz baktığınızda anlamsız bir kiril alfabesi gibi gözükse de aynada yansıdığında "erkek adam alkollüyken araba kullanmaz" yazıyor .

14.4.08

ayşegül Paris'te

Paris'te iki kere söndü





"Çin sadece insan haklarıyla oynamayı bilir"




Protestoculardan biri meşalenin kaçırılmak için konduğu otobüsün önünü kesmek için koşuyor




Notre-Dame katedralinin batı cephesine asılan pankart


Bu da pankartın yakından görünüşü . çelenk yerine kelepçe ...


Olimpiyat meşalesinin turu başından itibaren Tibet protestolarına sahne oldu . Tur başlamadan önce de Tibet'te gösteriler olmuş , ordu müdahale etmişti . Ordu bu gösterilerden sürgündeki Tibet hükümetini sorumlu tutmuştu . Dalay Lama'ysa tam tersine "gösterileri bitirmezseniz hükümet başkanlığından istifa ederim. " dedi . Çin'e göre 13 Tibetli öldürüldü . Tibete e göreyse 100 civarı . Tibetli protestoculara protestoyu durdurmaları için son bir süre verildi . Ve bu süreden sonra yetkililerin açıklamasına göre 113 kişi teslim oldu . Ama işin aslının ne olduğu bilinmiyor çünkü Tibet dünyadan tamamen tecrit edildi . Ve inadına Tibetten meşale iki kez geçecek ...
Yıllarca bu anı bekleyip rejiminin propagandasını yapma fırsatını eline geçiren Çin tabii ki melek yüzünü ekranlara çıkaracak olimpiyat süresince . Yaptığı insan hakları işgallerinin önüne de bizim varoşları sakladığımız gibi dev billboardlar çekecek Çin hükümeti . Dünya çapındaki protestolar da çok samimi değil tabii ki , Moskova olimpiyatlarında yaşandığı gibi ; Bu hükümetin Tibet'e yaptığının on katını kendi halkına yaptığı gözardı ediliyor.

Neyse , spor barış ve kardeşliktir . 1 aylığına olsa da ...

7.4.08

Tatlı rüya sona erdi


Euroleague de şanslı kuralarla çeyrek finale gelen Fenerbahçe , Siena'ya dayanamadı . Gene de büyük başarı . Okul arkadaşı , Solomon'u sahadan sildi. Kendi bir şey yapmadı ama solomonu durdurmak yetti . Lavrinovic'in leblebi kıvamında üçlüklerle bitirilen ikili oyunlarına bir çare bulamadı Tanjevic . Kinsey şutörlüğün yanında içeri de yüklenerek iki maçta da en iyi direnen isimdi . Aslında pota altı oyunu ne pahasına olursa olsun zorlanabilirdi . Bazı bölümlerde fenerbahçe yaklaştı da. Ama tecrübesiz genç Fenerhabçeye büyük tecrübe ve 4 senelik oturmuş bir takım olan siena fazla geldi sonunda. Benim hayıflandığım tek noktaysa ilk maçta yenilen fenerbahçenin , mutlaka kazanması gereken ikinci maçta salonu dolduramamasıydı.


not: Terrance Kinsey'in haftanın en iyi hareketi olan smacını bulamadım fakat daha iyisi aşağıda...